Vopsire in camp electrostatic

Vopsitorie in camp electrostatic

T.D. Metalcomp oferă servicii de vopsire și grunduire în câmp electrostatic pentru care deține sisteme de pulverizare electrostatic[ și non-electrostatică folosite pentru aplicarea vopselelor lichide și a straturilor protectoare pe o gama variată de piese.

Prin aceasta metoda se elimină obligativitatea de a avea un cuptor pentru polimerizare (si deci costuri suplimentare), dar și avantajul vopsirii pieselor mari care nu pot fi introduse în cuptor.

De ce să alegi TD Metalcomp ?

Personal calificat

Expertiză în domeniul grunduirii metalelor și al vopsirii în câmp electrostatic

Capacitate industrială

Deținem spațiu de producție și utilaje de gabarit industrial

Servicii de calitate

Fiecare client este important pentru noi. Oferim calitate și rezultate optime.

Prețuri competitive

Utilajele performante ne permit sa oferim prețuri competitive fără rabat de calitate

Vopsirea in camp electrostatic este un proces care folosește de particule încărcate pentru a vopsi mai eficient o piesă, sub formă de particule. Vopseaua fie sub formă de pudră sau lichid atomizat este inițial propulsată spre suprafaţa metalică a materialului folosind metode normale de pulverizare, și este apoi accelerat spre piesa de prelucrat cu o sarcină electrostatică puternica.

Metoda este recomandata pentru aplicarea lacurilor și vopselelor pe confecții metalice, structuri sudate, industria constructoare de mașini, industria producătoare de bunuri de larg consum. In funcție de tipul echipamentului şi tipul de vopsea folosită se poate ajunge la o rată de transfer de până la 95%.

Tratarea suprafețelor

Pentru asigurarea unei bune aderente, este necesară o curatare minutioasa a suprafeței de aplicare și se recomanda tratarea acesteia, înainte de vopsire, pentru a ne asigura ca nu prezinta urme de: lubrifianti, ulei, ceara, rugina sau alti contaminanti.

În cazul depunerilor rezistente, precum rugină, funingine sau lubrifianţi este recomandată sablarea abrazivă a componentelor înainte de aplicarea grundului sau a vopselei.

În caz contrar vopseaua nu va oferi protectia adecvata suprafeței, aducând cu sine coroziunea prematură si aderență redusă.

Cere o ofertă!

Aveți de executat o lucrare? Suntem aici pentru dumneavoastră.
Contactați-ne și vom găsi împreună soluția optimă.